Argumentacija in demokracija - Šumič-Riha, Jelica (Filozofski vestnik, 1993)
Članek obravnava alternativo med skeptično in racionalno argumentacijo kot izsiljeno izbiro, s katero se konstituira tako subjekt v navadni govorici kakor subjekt v demokraciji. Članek analizira skeptično in racionalno argumentacijo kot dva načina, kako se subjekt lahko izogne izsiljeni izbiri in nemožnosti govorice na eni strani in neutemeljenosti demokracije na drugi
Keywords: argumentacija; democracy; demokracija; ethics; etika; filozofija prava; teorija; theory