Kjer je zasebno javno - Schandl, Veronika (Primerjalna književnost, 2011)
V eseju obravnavam založniške sisteme v socialistični Madžarski pod Kádárjevim režimom in dokazujem, da so uredniški sistemi kot nadomestki cenzorskega urada omogočali delovanje sistema s tem, ko so pred objavo dopuščali recenziranje gradiv na več ravneh.
Keywords: madžarska književnost; literatura in cenzura; socialism; socializem; založništvo; uredniška politika