Določanje ciljev rehabilitacije pri pacientih, napotenih na fizioterapijo - Jesenšek Papež, Breda (Rehabilitacija (Ljubljana), 2018)
Uspeh rehabilitacije je odvisen od dobro načrtovanega in usklajenega dela vseh članov rehabilitacijskega tima. Za načrtovanje rehabilitacije morajo biti pri vsakem pacientu jasno določeni rehabilitacijski cilji. Pri planiranju in načrtovanju ciljev morajo sodelovati tudi pacient in njegovi bližnji. V prispevku so opisana doktrinarna in organizacijska izhodišča, problemi ter dileme pri določanju ciljev rehabilitacije pri pacientih, napotenih na fizioterapijo.
Keywords: cilji; fizioterapija; Goals; physiotherapy; rehabilitacija; Rehabilitation; teamwork; timsko delo; vocational rehabilitation