Encimska kinetika in molekularno modeliranje se dopolnjujeta pri proučevanju reakcijskih mehanizmov - Stojan, Jure (Informatica Medica Slovenica, 2006)
Kinetika holinesteraz je zelo zapletena in kaže več odstopanj od klasične MichaelisMentenove hiperbole. Zato smo želeh uskladiti rezultate kinetičnih meritev z znanimi kristalografskimi podatki in tako predlagati reakcijsko shemo hidroliti~ne pretvorbe acetiltiohohna - umetnega kromogenega substrata. S pomočjo molekularnega modeliranja smo prikazali pomembne vmesne produkte v reakcijskem mehanizmu in s steričnim oviranjem deacetilacije razložili inhibicijo holinesteraze s prebitkom substrata.
Keywords: biokemija; encimska kinetika; molekularna biologija; molekularno modeliranje