EBM and neck pain - Parlevliet, Thierry (Rehabilitacija (Ljubljana), 2011)
Prispevek podaja pregled znanstvene literature o diagnozi, prognozi in zdravljenju nespecifične bolečine v vratu. Naš namen je bil podatki z dokazi podprt pregled spoznanj o tem, kako prepoznati in zdraviti odrasle, ki trpijo za nespecifično bolečino v vratu. Vendar pa je potrebno vsa spoznanja uporabljati previdno, saj ima večina študij pomanjkljivosti in zato lahko služijo le kot vodilo pri kliničnem odločanju. Oblikovali smo manjše število ključnih sporočil za klinično prakso. Ta sporočila se v glavnem skladajo z mednarodnimi priporočili.
Keywords: bolečina; diagnoza; smernice; therapy; vrat; Vrata; zdravljenje