Družbena odgovornost trajnostnega podjetja - Potočan, Vojko (Organizacija (Kranj), 2007)
Delovanje družbe je odvisno od ravni odgovornosti njenih organizacij, še posebej podjetij kot najvplivnejših institucij sodobne družbe. Podjetja lahko zahteve sodobne družbe izpolnijo, kadar delovanje temelji na trajnostnem razvoju. Prispevek razpravlja o dveh tezah: (1) kako trajnostno delovanje podjetij vpliva na celovito družbeno odgovornost; (2) trajnostna etika ima osrednjo vlogo in pomen za doseganje družbene odgovornosti podjetja in s tem celotne družbene odgovornosti.
Keywords: podjetja; poslovna etika; družbena odgovornost; sustainable development; trajnostni razvoj