Nezgode pri delu v gozdnih gospodarstvih v letih 1992 in 1993 - Lipoglavšek, Marjan (Gozdarski vestnik, 1994)
Članek obravnava nezgode, ki so se zgodile delavcem gozdnih gospodarstev v Sloveniji v letih 1992 in 1993 in jih primerja s preteklimi obdobji. Pogostnost in resnost nezgod sta se povečali. Čas pojavljanja nezgod (meseci, dnevi, ure, starost delavcev) se spreminja počasi. Žarišča nezgod ostajajo približno enaka kot nekaj let prej, roke in noge tudi ostajajo najpogosteje poškodovani telesni deli. Iz evidenc nezgod avtor sklepa na potrebne varstvene ukrepe
Keywords: gozdarstvo; nezgode; Slovenija