A new subspecies of Carabus (Tribax) biebersteini Ménétries, 1832 from north Caucasus (Coleoptera: Carabidae) - Obydov, Dmitry (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2011)
Vrsta primerkov krešiča Carabus (Tribax) biebersteini Ménétries, 1832, je bila zbrana na severnem Kavkazu (Stavropolska regija, 33 km severozahodno od Kislovodska, v gorski verigi Pastbischnyi). To najdišče je daleč od območja, kjer živijo znane podvrste vrste Carabus (Tribax) biebersteini in vmesni stepski predeli verjetno to populacijo ločujejo od njih. Zbrani primerki se od drugih podvrst ločijo po obliki, strukturi in obarvanosti pronotuma in pokrovk ter predstavljajo novo povrsto, Carabus (Tribax) biebersteini vlasenkoi ssp. n., opisano v tem prispevku, najverjetneje omejeno na gorsko verigo Pastbischnyi. Podani so razlikovalni znaki.
Keywords: Carabidae; Carabini; Carabus (Tribax) biebersteini; Coleoptera; entomologija; entomology; favna; new subgenus; North Caucasus; severni Kavkaz; Stavropol Region; Stavropolska regija