Slovenščina v zamejstvu - Sušić, Mira (Slovenščina v šoli, 2022)
V članku bomo orisali položaj slovenskega jezika v šolah in v okolju. Navedli bomo nekaj tipičnih primerov napak, s katerimi se soočajo profesorji in učitelji pri pouku slovenščine. Razmišljali bomo o motivaciji staršev za vpis otrok v slovenske šole in v odnosu večinskega naroda do slovenske kulture in jezika
Keywords: Italijanščina; Kalki; Napačna raba (jezikoslovje); Pouk; Slovenščina; Šole; Zamejski Slovenci v Italiji