Medicinska sestra v družinski medicini - Švab, Igor (Obzornik zdravstvene nege, 1998)
Sodobni zdravnik družinske medicine je zavezan dobremu sodelovanju z medicinsko sestro kot strokovnjakom na njenem področju. S tem največ pridobi bolnik: skupinsko delo pomeni večjo kakovost dela, dodatno pozornost, boljšo informiranost, zagotavljanje stabilnosti nege, tudi če je zdravnik odsoten. Delitev dela med zdravnikom in medicinsko sestro je po svetu različno urejena.Vendar trendi razvoja obeh strok tečejo v smer medsebojnega sodelovanja. Tak razvoj je prisoten tudi pri nas, tako glede izobraževanja zdravnikov (uvedba predmeta družinska medicina v šesti letnik študija, nova specializacija družinske medicine), kakor tudi medicinskih sester, ki postajajo vse večje strokovnjakinje (visokošolski študij zdravstvene nege) in prav s tem so kot enakovredne sodelovke še močnejša opora zdravniku.
Keywords: družinska medicina; Family planning policy; health care; medicinske sestre; Nursers; zdravniški poklic; zdravstvo