Vloga in pomen znanja v teoriji rasti - Kešeljević, Aleksandar (Naše gospodarstvo, 2006)
Članek opozarja na razvojni pomen znanja, ki postaja na prelomu tretjega tisočletja vedno pomembnejši temelj pridobivanja konkurenčnih prednosti. Ekonomska teorija v osnovi razume znanje predvsem v povezavi z informacijami, človeškim kapitalom, proizvodnimi dejavniki in tehnološkim napredkom. Skozi kratek kronološki pregled teorije rasti želi avtor pokazati, da postaja znanje skozi čas vedno pomembnejše izhodišče razvoja teorije rasti. Nesposobnost ekonomske teorije, da bi na sedanji razvojni stopnji natančneje opredelila znanje kot proizvodni dejavnik, predstavlja eno izmed glavnih ovir za njen nadaljnji razvoj na področju teorije rasti.
Keywords: podjetja; konkurenčnost; razvojna strategija; rast; razvoj podjetja; intelektualni kapital; knowledge; znanje; informacije; tehnološki razvoj; ekonomske teorije