K etimologiji indoevropskega geografskega termina: psl. *mor'e, lat. mare --- pide. *mor-i-(N.) - Furlan, Metka (Slavistična revija, 2011)
V prispevku se dodatno pomensko in formalno utemeljuje več kot sto petdeset let stara Curtiusova in Sonnejeva povezava pide. geografskega termina srednjega spola +mori- (v psl. *mor'e, lat. mare ...) z glagolskim korenom *mer- 'umirati'.
Keywords: besedotvorje; etimologija; etymology; geografska terminologija; gepgraphic terminology; leksika; lexicon; word formation