Digitalizacija in trajnostni razvoj v sodobnem računovodstvu - Verzolak, Iris (Trajnost, 2025)
Namen predstavitve je prikaz, kako odločevalcem in lastnikom predstaviti, da je uvedba digitalizacije v računovodstvo investicija in njen namen ni zgolj elektronsko arhiviranje vhodnih dokumentov. Zagotovo ima digitalizacija izjemen pomen v sodobnem računovodstvu, ki mora biti pregledno, transparentno in razumljivo. Vse to vpliva na poslovni izid in posledično na denarni tok podjetja.
Keywords: digitalizacija; optimizacija; podatki; procesi; sodobno računovodstvo; trajnostni razvoj