Gozdnogospodarsko in gozdnogojitveno načrtovanje ter uresničevanje načrtov - Veselič, Živan (Gozdarski vestnik, 2004)
Članek opisuje razvoj gozdnogospodarskega načrtovanja v Sloveniji v zadnjih letih in opravljeno delo Zavoda za gozdove Slovenije na tem področju ter stanje na področju gozdnogojitvenega načrtovanja. Naveden je strošek in prikazana poraba časa za izdelavo gozdnogospodarskih načrtov ter struktura potrebnega časa po posameznih opravilih pri njihovi izdelavi. Analizirano je uresničevanje gozdnogospodarskih načrtov z vidika realiziranega poseka in izvedenih gozdnogojitvenih del.
Keywords: gojitev gozdov; gozdnogospodarski načrti; Slovenija