Zelene površine kot dejavnik kvalitete okolja v Mariboru - Vovk Korže, Ana (Revija za geografijo, 2006)
V prispevku so prikazani tipi zelenih površin v Mariboru in njihove funkcije. Uradne klasifikacije tipov zelenih površin so številne. Prav tako imajo zelene površine v mestih mnoge funkcije. Namen prispevka je prikazati stanje zelenih površin v mestu in njihovo varovanje. Žal je biotska raznovrstnost v mestih premalo varovana.
Keywords: ecology; ekologija; environmental protection; Maribor; mesta; varstvo okolja; zelene površine