Logični modeli računalniških struktur II - Gerkeš, Maksimiljan (Informatica (Ljubljana), 1986)
Poljuben označen usmerjen graf z enim začetnim in končnim vozliščem, pri katerem se vse poti sklenejo med tema vozliščema, je preoblikovan v vase zaključeno selektorsko operacijo , tudi če vsebuje zanke s končno mnogo ponovitvami. Za izgradnjo modelov sekvenčnih in mikroprogramiranih strojev so izdelani postopki dekompozicije s pomočjo karakterističnih lastnosti, kar lahko vodi do realizacije, ki ima več sekvenčnih oz. mikroprogramiranih strojev kot začetni model. Definiran je posplošen model operatorja s selektorsko operacijo in ga je možno razgraditi do poljubnih detaljev. Izdelani so modeli konkretnih računalniških struktur.
Keywords: programiranje; programska oprema