Ustvarjanje produktivnega geografskega učnega okolja z vidika učnih stilov, oblik in metod - Nemec, Lea (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2008)
Izkušnje, ki jih pridobimo v prostoru (ne)posredno vplivajo na proces izobraževanja oz. na samo učno okolje. Prav zato je najbolj produktivno tisto učno okolje, ki temelji na izkustvenem učenju. V tej raziskavi je izkušnja prevzela vodilno mesto pri oblikovanju didaktičnih pristopov k poučevanju geografije in opredeljevanju učnih stilov, oblik in metod oz. k ustvarjanju reprezentativnega geografskega učnega okolja.
Keywords: geografija; geography; pouk; metodika pouka; praktični pouk; izkustveno učenje