Povezanost med vremenom in obiskom izbranih turističnih točk v Sloveniji - Vrtačnik Garbas, Katja (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2006)
Turizem je močno povezan z vremenom in s podnebjem ter z njegovim spreminjanjem. V tej raziskavi smo skušali na podlagi podatkov o dnevnem številu obiskovalcev izbranih različnih tipov turističnih točk v Sloveniji ugotoviti, kakšna je pravzaprav povezanost med posameznimi vremenskimi parametri in številom obiskovalcev. Njihovi odzivi pa nam dajejo vpogled v to, kako bi, preko spremenjenih vremenskih vzorcev, podnebne spremembe lahko vplivale na gibanje števila turistov in rekreativcev.
Keywords: vreme; weather; podnebje; climate; klimatske spremembe; tourism; turizem; recreation; rekreacija; Slovenia; Slovenija