Nov usmerjevalni sistem Univerzitetne knjižnice Maribor - Ferlež, Jerneja (Knjižnica, 2019)
Namen: Prispevek obravnava nastajanje novega usmerjevalnega sistema Univerzitetne knjižnice Maribor. Pojasni razmerje med uporabnikom, njegovo orientacijsko izkušnjo, prostorom knjižnice in njegovo označitvijo. Namen prispevka je izpostaviti izhodišča in metode za načrtovanje usmerjevalnih sistemov v knjižnicah. Poudariti želi pomen dobrega načrtovanja in uvodne raziskave orientacijskega vedénja uporabnikov.
Keywords: knjižnični prostori; Maribor; signalizacija; uporabniki; usmerjevalni sistemi; visokošolske knjižnice