Innovation and communication as dimensions of the marketing culture - Postružnik, Natalija (Naše gospodarstvo, 2012)
V prispevku so opredeljeni pomen in vloga marketinške kulture organizacije in njenih kategorij inovativnosti ter interno komuniciranje, ki pomembno vplivajo na finančno uspešnost poslovanja organizacij. Na podlagi teoretičnih spoznanj je bila izvedena kvalitativna raziskava v gospodarskih panogah zavarovalništvo in gradbeništvo v Republiki Sloveniji. Na osnovi ugotovitev raziskave so podana priporočila za prakso in nadaljnje raziskovanje.
Keywords: marketing; podjetja; zavarovalništvo; civil engineering; gradbeništvo; organizacija; organization; inovacije; inovativnost; komuniciranje; communication; poslovna uspešnost