Reporting on labour - Costain, Gene (Javnost (Ljubljana), 2005)
Eno izmed osrednjih vprašanj razprave je, ali lahko skupina večinskih delavskih poročevalcev ustvarja kulturo odpora v svoji praksi. Raziskava tudi preskuša dvojno razumevanje skupine kot interpretativne skupnosti in odpadniške kulture, tako da člani profesionalne skupine ne sledijo le togim profesionalnim vlogam v večinskem tisku. Članek osvetljuje specifično vlogo poročevalcev v obdobju pomembnih političnih sprememb in jih obravnava kot interprete družbenih dogajanj.
Keywords: Canada; Kanada; delavci; razredna zavest; politične spremembe; družbene spremembe; novinarji; novinarstvo; journalism; poročanje; obveščanje; objektivnost