Nabava knjižničnih gradiv v prihodnosti - Pečko-Mlekuš, Helena (Knjižnica, 1998)
Članek opisuje predvidene spremembe, ki jih bo na področje nabave knjižničnih zbirk prinesla prihodnost, zlasti naše vključevanje v EU. Obravnava predvsem javne razpise za izbiro najugodnejšega dobavitelja in konzorcije, v katere se združujejo knjižnice, da bi v pogajanjih z dobavitelji mogle doseči čim ugodnejše pogoje.
Keywords: Knjižnice; Nabava gradiva; Javni razpisi; European Economic Community; Evropska skupnost; Evropska unija; European Union