Branje - rutina in dobra navada učencev tretjega razreda - Petan, Mateja (Šolska knjižnica, 2022)
Branje je zelo pomemben del našega življenja, saj nas spremlja vsak dan. Je veščina, ki se jo po navadi otroci naučijo v času všolanja, in spodbuja otrokov celostni razvoj. Prispevek osvetli pomen in koristi branja za učenca skozi posamezne faze razvoja bralce od zgodnjega otroštva do odraslosti. Poudarjena je smotrnost razvoja notranje motivacije začetnih in srednje dobrih bralcev, s katerimi se pedagogi srečujemo pri svojem delu. Ponuja nekaj konkretnih predlogov za razvoj notranje motivacije učencev v prvem vzgojno-izobraževalnem obdobju osnovne šole.
Keywords: bralna pismenost; bralne navade; bralne veščine; branje; motivacija