"Med ljudi bom šel s knjigo Hugoja v rokah" - Smolej, Tone (Slavistična revija, 2002)
Avtor v svojem prispevku razikuje reproduktivno in produktivno recepcijo Victorja Hugoja na Slvoenskem.
Keywords: comparative literature; francoska književnost; French literature; Hugo, Victor, 1802-1885; literarne študije; primerjalna književnost; Slovene literature; slovenska književnost; vplivi