Komuniciranje je moč - Hardt, Hanno (Javnost (Ljubljana), 2004)
Esej opisuje sodobni proces komuniciranja v (ameriški) družbi in njegov odnos do moči, ki se skriva pod krinko demokratičnega delovanja. Ponuja bolj sugestivno kot obširno kritiko in se zavzema za obrat komunikoloških študij v smer družbene in kulturološke kritike moči. Tega ne počne zaradi poveličevanja take teoretske drže ali zaradi potrditve njene politične veljavnosti v družbi, temveč zato, ker hoče pokazati revolucionarne alternative, ki v nasprotju s sedanjimi koncepti (množičnega) komuniciranja pomenijo preporod demokratične vizije komuniciranja v družbi.
Keywords: komuniciranje; communication; mass media; množični mediji; sociologija komunikacij; javnost; democracy; demokracija; svoboda; nadzor