Od Marxove kritike politične ekonomije do Burnhamove teorije o menedžerski revoluciji - Komel, Mirt (Teorija in praksa, 2009)
V pričujočem besedilu avtor poskuša premisliti aktualnost dela in misli Karla Marxa v luči minule ekonomske krize. Poglavitni namen besedila je, da pokaže, kako je marksovska misel iz 19. stoletja še kako aktualna pri razumevanju sedanjih razmer, in kako jo je mogoče reaktualizirati skozi kritičen premislek tega, kar je James Burnham v petdesetih letih 20. stoletja skoval pod terminom "menedžerska revolucija".
Keywords: Political economy; Politična ekonomija; Marksizem; Marxism; Revolucije; Revolutions; razredni boj