Caves, denuded caves and collapse dolines as past hydrological pattern indicators of the Grabovica Plateau, the Dinaric Karst (Bosnia and Herzegovina) - Stepišnik, Uroš (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2018)
Planota Grabovica je korozijska uravnava v južnem delu Bosne in Hercegovine. Za celotno območje je značilen pretočni kras, kjer podzemni tokovi, ki ponikajo na Duvanjskem polju, odtekajo v smeri izvirov na Livanjskem polju. V tej raziskavi smo izdelali morfografske in morfometrične analize površinskih in podzemskih oblik, predvsem udornic, denudiranih jam ter aktivnih in reliktnih jamskih sistemov. Interpretirali smo morfogenezo in preteklo hidrološko delovanje proučevanega območja.
Keywords: Bosna in Hercegovina; geomorfologija; Grabovica; hidrologija; krasoslovje; kraški pojavi