Prednosti in omejitve uporabe kazalcev sonaravnega razvoja - Vintar Mally, Katja (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2006)
Prispevek prinaša kritično vrednotenje napredka na področju uporabe kazalcev sonaravnega razvoja v zadnjem desetletju. Predstavlja tudi nekatera metodološka in teoretična izhodišča njihove uporabe, različne modele kazalcev in merila, ki naj bi jim zadostili tako posamezni kazalci kot tudi njihovi nabori. Upoštevajoč dosedanjo prakso je glavni namen članka ovrednotiti prednosti in omejitve uporabe kazalcev sonaravnega razvoja ter osvetliti nekatera odprta vprašanja glede njihove prihodnje vloge pri merjenju napredka v smeri trajnosti.
Keywords: Slovenia; Slovenija; sonaravni razvoj; kazalci; vrednotenje; merjenje; metode