Izposojenke v prleškem vinogradniškem besedju - Koletnik, Mihaela (Annales. Series historia et sociologia, 2006)
V prispevku so predstavljene izposojenke v narečnih vinogradniških poimenovanjih gomilskega in kapelskega prleškega govora. Od 549 zbranih poimenovanj jih je 95 (17,3%) prevzetih iz tujih jezikovnih sistemov. Največ jih je germenskega in romanskega izvora, zlasti za poimenovanje trte in vina, bolezni trte, gojenje trte, vinogradniška orodja in posodo.
Keywords: besedoslovje; dialectology; dialektologija; frazeologija; izposojenke; jezikoslovje; linguistics; narečno besedje; panonska narečja; phraseology; Prlekija; Slovene; slovenščina