A contribution to the knowledge of aquatic Heteroptera in Šar Planina Mts. and Pešter Plateau (Serbia) - Protić, Ljiljana (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2013)
Predstavljeni so novi podatki o 10 vrstah vodnih stenic (Heteroptera) v ledeniških jezerih Šar planine in planote Pešter. Zabeležene so tri nove vrste za srbsko favno: Callicorixa praeusta praeusta (Fieber, 1848) s Peštra in iz okolice Beograda ter Hesperocorixa parallela (Fieber, 1860) (Corixidae) in Notonecta maculata Fabricius, 1794 (Notonectidae) s Šar planine in Peštra.
Keywords: fauna; favna; Gerromorpha; Heteroptera; Nepomorpha; Serbia; Srbija