Vloga sindikata in sveta delavcev pri opravljanju dejavnosti z zunanjimi sodelavci - Franca, Valentina (Delavci in delodajalci, 2020)
Prispevek izpostavlja problematiko vključenosti sindikata in sveta delavcev v procese odločanja pri opravljanju dejavnosti z zunanjimi sodelavci na podlagi veljavne nacionalne zakonodaje. Primerjalno pravna analiza kaže na večje možnosti sodelovanja sindikata in sveta delavcev tako pri oblikovanju delavskih predstavništev kakor tudi pri možnostih obveščanja in posvetovanja, kar bi kazalo upoštevati tako de lege ferenda kakor tudi pri snovanju ustreznih politik na trgu dela.
Keywords: delovna razmerja; delovno pravo; sindikat; svet delavcev; trg dela; zunanji izvajalci