Avtomatiziran video nadzor Centra za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog v Trbovljah - Ikica, Branko (Informatica Medica Slovenica, 2003)
Naraščanje nasilja in kriminala se vse pogosteje širi tudi med stene javnih ustanov, predvsem med centre, ki se ukvarjajo s problemi zdravljenja odvisnosti od mamil. Ker so delavci podobnih centrov stalno izpostavljeni nevarnosti izbruha nasilja, je zanje ključnega pomena dober nadzorni sistem. Včlanku podajamo opis sistema za avtomatiziran video nadzor Centra za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog v Trbovljah. Ta med drugim omogoča popolnoma avtomatiziran video nadzor centra izven delovnegačasa ter možnost hitrega vpogleda v dogajanje v čakalnici centra.
Keywords: elektronski nadzor; javne ustanove; nadzor; Rehabilitation; Snov, zloraba, centri za zdravljenje; Substance Abuse Treatment Centers; Substance Dependence; video nadzor; Video Recording; Video snemanje