Jezikovno prilagajanje na narodno mešanih območjih v Sloveniji - Novak-Lukanovič, Sonja (Slavistična revija, 2010)
Izhajajoč iz teorije jezikovnega prilagajanja so v prispevku predstavljene najpomembnejše subjektivne in objektivne sociolingvistične spremenljivke (stališče do jezika, jezikovna raba), ki vplivajo na strategije jezikovnega prilagajanja na stičnih območjih v Sloveniji (narodno mešanih območjih).
Keywords: bilingualism; dvojezičnost; jeziki v stiku; jezikovna raba; Slovenia; Slovenija; sociolinguistics; sociolingvistika