Začetki kristalografije v Ljubljani - Južnič, Stanislav (Acta chimica slovenica, 2006)
Ob 170 letnici prvih objav opisujemo raziskovanja kristalnih simetrij ljubljanskega profesorja matematike in astronomije Karla Schulza pl. Strassnitzkega. Doslej niso bili znani njegovi prispevki k začetkom sodobne kristalogafije v nasih krajih, ki jih tu prvič predstavljamo slovenskemu bralcu.
Keywords: chemistry; crystallography; kemija; kristalografija; Ljubljana; zgodovinski pregledi