Tokens: the cognitive significance - Schmandt-Besserat, Denise (Documenta Praehistorica, 1999)
Mediji oblikujejo mišljenje tistih, ki jih uporabljajo. V članku razčlenjujemo, kako so žetoni, ki so jih v prazgodovini uporabljali za štetje in računanje, spodbudili ljudi k bolj abstraktnemu razmišljanju.
Keywords: archaeology; arheologija; arheološke najdbe; neolitik; žetoni; mediji; communication medium; ideogrami