Gozdarstvo - sestavni del ohranjanja narave - Anko, Boštjan (Gozdarski vestnik, 1995)
Avtor povzema glavne spremembe na področju varstva naravne dediščine oz. ohranjanja narave v zadnjih sedmih letih - od posvetovanja "Varstvo naravne in kulturne dediščine v gozdu in gozdarstvu (1988)". To so spremembe v splošnem družbenem (svetovnem, evropskem in domačem) okolju in v slovenskem varstvu naravne dediščine ter gozdarstvu, ki zadevajo varovanje narave in njenih najvrednejših delov. Poseben povdarek je na ustanavljanju zavarovanih območij v Sloveniji (regionalni park V./II. IUCN kategorije) in na vlogi gozdarstva v teh procesih.
Keywords: gozdarstvo; naravna dediščina; naravni parki; Slovenija; varstvo narave