Krmarjenje v srednjem veku informacijske dobe - Kavčič-Čolić, Alenka (Knjižnica, 2007)
Prispevek obravnava problematiko trajnega ohranjanja elektronskih virov in daje kratek pregled prakse na tem področju v svetu in v Narodni in univerzitetni knjižnici. Predstavljena so izhodišča, ki so vplivala na zakonske spremembe za ureditev tega področja v Sloveniji, ter izzivi, s katerimi se bo morala Narodna in univerzitetna knjižnica soočati v prihodnosti.
Keywords: informacijska tehnologija; information technology; elektronski viri; digitalni arhivi; arhiviranje; Narodna in univerzitetna knjižnica; National and University Library of Slovenia; Ljubljana