New record and some morphological data of the Basking Shark, Cetorhinus maximus (Gunnerus, 1765), in the eastern Adriatic - Soldo, Alen (Annales. Series historia naturalis, 1999)
Dne 23. marca 1999 so ribiči v bližini pristanišča Osobljava na polotoku Pelješac našli v mrežo škrgarico ujetega morskega psa orjaka Cetorhinus maximus (Günnerus, 1765). V članku je navedenih nekaj morfoloških in merističnih podatkov o vrsti in o njenem pojavljanju v Jadranu.
Keywords: Cetorhinus maximus; morski pes orjak; vzhodni Jadran