Astma pri otroku in zdravstvena vzgoja - Jukić Petrovčič, Jasna (Obzornik zdravstvene nege, 1998)
V članku avtorica opiše samo bolezen astmo, vsebino zdravstvenovzgojnega poukain pomen sodelovanja med zdravstvenimi delavci in varovanci. Poudari samooskbro varovancev, zlasti njihovo vlogo pri ureditvi neposrednega bivalnega okolja.
Keywords: asthma; astma; child; nega bolnika; otroci; zdravstvena vzgoja