A supplement to the knowledge of the atmospheric processes over Vojvodina - Radovanović, Milan (Geografski vestnik, 2004)
Članek obravnava nekatere vremenske pojave in procese v Vojvodini (Srbija in Črna gora), ki so povezani z nastankom in prehodom polj nizkega zračnega pritiska. Avtorja menita, da bi za dokončno potrditev nakazanih domnev potrebovala več meteoroloških podatkov. Hkrati sta prepričana, da bi bilo pri preučevanju podnebja v prihodnje treba nameniti večjo pozornost ekstremnim vremenskim razmeram.
Keywords: klimatogeografija; vreme; weather; podnebje; climate; Vojvodina