The impact of office workspace on the satisfaction of employees and their overall health - research presentation - Baričič, Andrej (Zdravniški vestnik, 2014)
Članek obravnava povezavo med nepremičninskimi dejavniki delovnega prostora inzadovoljstvom zaposlenih ter vplivom na splošno zdravstveno stanje zaposlenih. Namen raziskave je na osnovi odkritih parametrov s spremembami delovnega okolja in delovnih procesov trajnostno vplivati na izboljšanje zdravstvenega stanja zaposlenih. V raziskavi preverjamo dve hipotezi: 1. nepremičninski dejavniki delovnega prostora pomembno vplivajo na zadovoljstvo zaposlenih z delovnim prostorom, 2. zadovoljstvo zaposlenih z delovnim prostorom pomembno vpliva na splošno zdravstveno stanje zaposlenih
Keywords: nepremičninski dejavniki delovnega prostora; spremembe delovnega okolja; zadovoljstvo zaposlenih; zdravstveno stanje zaposlenih