S čim začeti roman? Balzac, Dumas in Sue - Marinčič, Katarina (Primerjalna književnost, 2010)
Članek obravnava odnos Honoréja de Balzaca do trivialne književnosti, zlasti do dveh najpomembnejših feljtonistov njegovega časa, Alexandra Dumasa in Eugena Sueja. Prikazati skuša, da je pripovedna tehnika feljtonskega romana, kljub Balzacovemu kritičnemu in celo sovražnemu soočenju s tovrstno literaturo, pomembno zaznamovala Balzacov pripovedni slog, še posebej ekspozicije njegovih romanov.
Keywords: Balzac, Honoré de, 1799-1850; Dumas, Alexandre, 1802-1870; Sue, Eugene, 1804-1857; francoska književnost; French literature; 19.st.; feljton; feljtonski roman; pripovedne tehnike