Jaz je nekdo drug - Balžalorsky, Varja (Primerjalna književnost, 2009)
Prispevek tematizira transformativno moč pesemskega diskurza z navajanjem nekaterih (zgodovinskih) teoretičnih momentov, ki poezijo obravnavajo kot transformativno. Pri tem se osredotoča na avtorsko figuriran lirski subjekt, na postajanja pesemskega jaza kot drugega, obenem pa skuša namigniti na nekatere problemske točke za premislek o pojmu lirskega subjekta.
Keywords: literarna teorija; literary theory; avtor; avtorstvo; poezija; avtorska funkcija; lirski subjekt