Skrb za otroke - Kuhar, Metka (Teorija in praksa, 2011)
Članek analizira pomen socialnih opor za starševanje v pozni moderni ter oriše situacijo v Sloveniji - tj. relativno zaprtost slovenskih družin v ožja sorodstvena razmerja. Na podlagi rezultatov raziskave "Potrebe staršev s predadolescentnimi otroki v Sloveniji", dopolnjenih z ugotovitvami drugih relevantnih raziskav, predstavi formalne in neformalne vire opore staršev s predadolescentnimi otroki, njihovo zadovoljstvo s temi oporami ter potrebe, ki jih zaznavajo v povezavi s starševanjem, vključno z njihovim odnosom do morebitne uporabe družinskega centra kot primera opore pri starševanju. Sledi analiza dejavnikov odnosa do družinskega centra. Zaključni del izpostavlja obstoj potrebe po družinskih centrih v Sloveniji
Keywords: child; Children; Otroci; Adolescenca; Adolescence; Parents; Starši; Needs; Potrebe; družinski centri; materinski centri