Arabci in trubadurji - Pintarič, Miha (Primerjalna književnost, 2000)
Članek po kratkem uvodnem opisu razmerja med muslimansko kulturo v srednjeveški Španiji in krščansko kulturo v sočasni Okcitaniji podaja analizo možnih arabskih vplivov na trubadursko liriko in pregled sodobne literarnozgodovinske recepcije oziroma obdelave tega problema. Analiza zajema možne interference na področju oblikovnih posebnosti, pesniških topik in potencialnih duhovnih vplivov.
Keywords: Spanish literature; španska književnost; arabska književnost; lirika; trubadurska lirika; Arab; Arabci; vplivi; pesniške oblike