Priprava učnih gradiv za poučevanje slovenščine v Furlaniji - Julijski krajini - Brezigar, Sara (Razprave in gradivo - Inštitut za narodnostna vprašanja (1990), 2019)
Avtorici v prispevku predstavita študijo primera o pripravi in evalvaciji učnih enot za poučevanje slovenščine v vrtcih in osnovnih šolah s slovenskim učnim jezikom in na dvo-jezični šoli v Italiji, ki so nastale v okviru INTERREG projekta EDUKA2 - Čezmejno upravljanje izobraževanja. V nadaljevanju razmišljata o možnih razvojnih perspektivah na področju poučevanja manjšinskih jezikov in priprave didaktičnih gradiv. Avtorici ugotavljata, da sodobna tehnologija ponuja kar nekaj odgovorov na izzive pri distribuciji in delitvi didaktičnih gradiv za učitelje na šolah s slovenskim učnim jezikom na dvojezični šoli v zamejstvu, ki bi jih lahko slovenska skupnost v Italiji izkoristila, hkrati pa ugotavljata, da je vloga učitelja in vzgojitelja bistvena pri njihovi nadgradnji in prilagoditvi.
Keywords: didaktična gradiva; EDUKA2; Italija; poučevanje slovenščine; slovenska manjšina; šolstvo; učne enote