Henrik Freyer in njegov seznam slovanskih rastlinskih imen (Verzeichniß slavischen Pflanzen-Namen) iz leta 1836 - Praprotnik, Nada (Scopolia, 2007)
Muzejski kustos Henrik Freyer (1802-1866) je leta 1836 izdal tiskani Seznam slovanskih rastlinskih imen (Verzeichniß slavischen Pflanzen-Namen) v brezplačni prilogi časopisa Laibacher Zeitung. V seznamu je 2094 rastlinskih imen, od tega je 2021 slovenskih izrazov, 73 pa ilirskih (= hrvaških). Manjkajo pa latinska imena. V prispevku je objavljen spisek Freyerjevih slovanskih imen ter seznam danes uveljavljenih latinskih in slovenskih rastlinskih imen, ki je nastal predvsem na podlagi rokopisnih seznamov iz Freyerjevega arhiva in dela B. Šuleka: Jugoslavenski imenik bilja (1879). Od 2094 rastlinskih imen je samo 87 izrazov (~ 4%) ostalo nedoločenih.
Keywords: Rhododendron-Park Bremen; botanika; Freyer, Henrik; seznami; Slovenia; Slovenija