eVode, Atlas voda in LIDAR - Grilj, Tomaž (Urbani izziv. Posebna izdaja, 2015)
Za upravljanje voda je v informacijski dobi nujna vzpostavitev ustrezne informacijske infrastrukture, ki omogoča učinkovitejše upravljanje podatkov, vezanih na upravljnaje voda. Ministrstvo za okolje in prostor je zaradi težke dostopnosti do podatkov s področja upravljanja voda in razpršenosti podatkovnih baz pripravilo projekt eVode, ki vključuje vzpostavitev spletnega portala, v okviru katerega so javnosti na enem mestu dostopni podatki s področja upravljanja voda, ki so bili financirani z javnimi sredstvi. Z vzpostavitvijo spletnega portala pričakujemo, da se bo povečala dostopnost do podatkov s področja upravljanja voda, kar se bo med drugim izražalo tudi v učinkovitejšem upravljanju voda in prostorskem načrtovanju.
Keywords: informacijski sistemi; informatika; information science; management; podatkovne zbirke; Slovenia; Slovenija; upravljanje; urbanistično planiranje; vode