Spremljanje gozdarskih delavcev z vidika medicine dela - Gazvoda, Tatjana Marija (Gozdarski vestnik, 2007)
V prispevku je predstavljeno zdravje delavcev, Zakon o varnosti in zdravju pridelu, pomen ocene tveganja in zdravstvene ocene delovnega mesta ter naloge pooblaščenega zdravnika. Opisano je delovno okolje in ogroženost gozdarskih delavcev. Ker medicinski nadzor v podjetju z namenom ukrepanja ni predpisan, je mogoče kaotično stanje premostiti z načrtom zdravstvene preventive gozdarskih delavcev. Načrt slednje sprejme delodajalec. Ocena zdravstvenega stanja gozdarskih delavcev je podana na podlagi analize preventivnih zdravstvenih pregledov v obdobju od leta 1995 do 2004.
Keywords: gozdni delavci; varstvo pri delu