Vrednote v šoli in v izobraževanju učiteljev - Polak, Alenka (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1995)
Vsakršno znanje vsebuje tudi vrednote in stališča. V prispevku predstavljamo, kako zaznavajo študenti bodoči učitelji vrednote v šoli in v svojem izobraževanju. Iz raziskave veje zelo jasno sporočilo in sicer, da je potrebno biti odprt do različnih pristopov k učenju in poučevanju v razredih in programih izobraževanja učiteljev.
Keywords: vrednote; stališča; učitelji; education; izobraževanje